ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ

Σοβάτισμα Τοίχων μόνο από 3,8€/m²

Το σοβάτισμα (ή σοφάτισμα) Σοβάτισμαείναι μια απολύτως απαραίτητη οικοδομική εργασία, καθότι αποτελεί στην ουσία το ''ντύσιμο'' του σκελετού αλλά και των τούβλων με ένα προστατευτικό μανδύα. Έτσι λοιπόν ένα σωστό και άρτιο σοβάτισμα προσφέρει στον τοίχο σας προστασία από τις καιρικές συνθήκες (ήλιο, βροχή κλπ), καθώς και από άλλα επιβλαβή φαινόμενα όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η όξινη βροχή κλπ.

Από την άλλη το σοβάτισμα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και στο εικαστικό μέρος, αφού με διάφορες επιλογές σας μπορείτε να αποτυπώσετε το γούστο σας στους τοίχους. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να επιλέξετε την επιφάνεια που θα έχει ο τοίχος σας μετά το σοβάτισμα, δηλαδή αν και πόσο λείος ή σαγρέ θα είναι, ενώ έχετε τη δυνατότητα να δώσετε και ένα διαφορετικό χρώμα με το σοβάτισμα, επιλέγοντας έγχρωμο σοβά (χρωμοσοβά).

Η εταιρεία μας γνωρίζει με λεπτομέρεια τα παραπάνω και άλλες αρκετά πιο σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το σοβάτισμα, αφού ασχολούμαστε με αυτό εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες! Το μεγαλύτερο επίτευγμα μας όμως είναι πως έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε την κορυφαία ποιότητα στο σοβάτισμα με απόλυτα προσιτές τιμές. Αντιλαμβανόμαστε πως ειδικά τα τελευταία χρόνια ακόμα και το σοβάτισμα αποτελεί για κάποιους… πολυτέλεια, για αυτό και έχουμε αναπροσαρμόσει τις τιμές μας σε νέα χαμηλότερα επίπεδα, τόσο για σοβάτισμα όσο και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες μας, όπως τη θερμοπροσοψη, τη μονωση ταρατσας, τις ανακαινίσεις, τα βαψίματα και ότι άλλα μερεμέτια χρειαστείτε.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά το σοβάτισμα μπορούμε να αναλάβουμε το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών με ένα κόστος μόνο από 3,8€m/², ενώ αν θέλετε να είστε εντελώς ξέγνοιαστοι και να τα αφήσετε όλα στην έμπειρη ομάδα μας, είμαστε σε θέση με περίπου 6,5-7€/m² να αγοράσουμε τα απαιτούμενα υλικά για το σοβάτισμα και να πραγματοποιήσουμε όλες τις σχετικές εργασίες από την αρχή ως το τέλος, ώστε να ολοκληρώσουμε το σοβάτισμα του κτηρίου σας και να το παραδώσουμε τελειωμένο.

Μιλώντας πιο γενικά για το σοβάτισμα, πρέπει να γνωρίζετε πως πρόκειται για μια διαδικασία η οποία πραγματοποιείται είτε σε υφιστάμενα κτήρια είτε σε υπό κατασκευή. Για να καταλάβετε καλύτερα τη χρησιμότητα που έχει το σοβάτισμα, θα πρέπει να αντιμετωπίζετε κάθε κτήριο σαν ένα ζωντανό οργανισμό. Έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά για τη κατασκευή και το σοβάτισμα του και κυρίως αν αναθέσετε τις εργασίες αυτές σε έμπειρους και εξειδικευμένους μάστορες, θα ''χτίσετε έναν υγιή οργανισμό''. Διαφορετικά θα έχετε τον κίνδυνο κάποιας κακοτεχνίας, όπως πχ το σοβάτισμα να αρχίσει να σκάει και να εμφανίζει ρωγμές ή να μην αλφαδιαστεί σωστά και να είναι στραβό.


Για να λάβετε μια συγκεκριμένη προσφορά από την εταιρεία μας για σοβάτισμα, μπορούμε να έρθουμε χωρίς κόστος ή δέσμευση στο χώρο σας για ένα ραντεβού, ώστε να εκτιμήσουμε την κατάσταση του σπιτιού σας και να συζητήσουμε περαιτέρω. Απλά καλέστε μας στο 6936610371 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας ή τέλος δείτε εδώ όλους τους τρόπους επικοινωνίας.
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑ
Powered by BreezingForms

Σοβάτισμα Τοίχων σε Νέα ή Υφιστάμενη Οικοδομή

Σοβατισμα σε Νεα Οικοδομη

Σοβατισμα
Σε Νεα Οικοδομη
Εφόσον ενδιαφέρεστε για σοβάτισμα σε υπό κατασκευή κτήριο, σε γενικές γραμμές να αναφέρουμε πως αφότου τελειώσει το κτίσιμο στην οικοδομή, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο χρονικό διάστημα πριν αρχίσουμε το σοβάτισμα, ώστε να στεγνώσουν πλήρως οι τοίχοι. Εννοείται ότι η οικοδομή θα πρέπει να έχει καθαριστεί από τα μπάζα και τα λοιπά απορρίμματα που θα προκύψουν, πριν ξεκινήσουμε το σοβάτισμα.

Επίσης πριν το σοβάτισμα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις, να έχουν γίνει σκαψίματα στους τοίχους και να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των σωληνώσεων και του κλιματισμού και των υπολοίπων συστημάτων θέρμανσης. Το μόνο που πρέπει να μείνει για μετά το σοβάτισμα είναι η αποχέτευση.

Αν στην οικοδομή υπάρχει στέγη, στη περίπτωση που προεξέχουν τα κεραμίδια της η τοποθέτησή τους προηγείται από το σοβάτισμα, ενώ διαφορετικά πρώτα γίνεται το σοβάτισμα, για να μη λερωθούν τα κεραμίδια, αλλά και για να αποφευχθούν μετέπειτα διορθώσεις. Τέλος η τοποθέτηση των μαρμαροποδιών στις πόρτες και τα παράθυρα γίνεται μετά από το λάσπωμα των τοίχων (χοντρό σοβάτισμα) αλλά φυσικά πριν το τελικό φινίρισμα (ψιλό σοβάτισμα).

Πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι υπόλοιπες σχετικές εργασίες και έχει φθάσει η ώρα για να αρχίσει το σοβάτισμα. Το έμπειρο συνεργείο μας αναλαμβάνει δράση, όμως πριν ξεκινήσουμε το σοβάτισμα απαιτείται κάποια προεργασία, όπως να αφαιρεθούν σίδερα, σύρματα, ξύλα ή οτιδήποτε άλλο τυχόν προεξέχει από το μπετό. Στη περίπτωση μάλιστα που έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη των γενικών εργασιών, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό το πλύσιμο ολόκληρης της τοιχοποιίας πριν το σοβάτισμα, ενώ σε περιόδους κακοκαιρίας θα πρέπει να απομακρύνονται τα λιμνάζοντα ύδατα που δημιουργούν προβλήματα στο σοβάτισμα.

Σε κάθε περίπτωση όμως για να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή πρόσφυση στο σοβάτισμα και να έχουμε ένα πραγματικά ποιοτικό αποτέλεσμα, πρέπει να βεβαιωθούμε πως έχει κολλήσει ιδανικά η πρώτη στρώση σοβά πάνω στον τοίχο. Για αυτό το λόγο πλένουμε και καθαρίζουμε επιμελώς τον τοίχο από τυχόν σκόνες, λάδια ή άλλες ακαθαρσίες, πριν ξεκινήσουμε το σοβάτισμα.

Σοβατισμα σε Υφισταμενη Οικοδομη

Σοβατισμα
Σοβατισμα σε Υφισταμενη Οικοδομη

Από την άλλη σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει το σοβάτισμα σε κάποιο ήδη υπάρχον κτήριο με σκοπό την ανανέωση και ανακαίνιση του, η απαιτούμενη προεργασία είναι ελάχιστη. Όπως και στο σοβάτισμα σε νέες κατασκευές ετσι και εδώ πριν αρχίσει το σοβάτισμα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε καθαρό το μέρος της τοιχοποιίας που θα δουλέψουμε, ενώ πιθανές ρωγμές, γρατζουνιές και τρύπες απλά γεμίζονται και επικαλύπτονται από το υλικό κατά το σοβάτισμα. Σε περίπτωση βέβαια που κάποια τρύπα είναι ιδιαίτερα μεγάλη, τη κλείνουμε πρόχειρα πριν το σοβάτισμα με λίγο στόκο.

Αυτή είναι και η μόνη προετοιμασία που απαιτείται για σοβάτισμα σε υπάρχοντα κτήρια, όμως παρακάτω θα αναφερθούμε κυρίως στην τεχνική αλλά και τα βήματα που ακολουθούνται σε ένα ποιοτικό σοβάτισμα, καθώς και σε παραμέτρους που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό του αποτέλεσμα. Η πολυετής μας γνώση και η συνεχής επιμόρφωση μας στο σοβάτισμα μας έχει δώσει την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να γνωρίζουμε όλες τις κρίσιμες λεπτομέρειες, τις οποίες πάντα ακολουθούμε ώστε να πραγματοποιούμε ποιοτικό και εγγυημένο σοβάτισμα.

Πρώτα όμως να ορίσουμε τι ακριβώς είναι ο σοβάς με τον οποίον γίνεται το σοβάτισμα. Πρόκειται για ένα μείγμα που αποτελείται κυρίως από ασβέστη, άμμο και τσιμέντο, όπου για καλύτερη πρόσφυση στο σοβάτισμα κατά περίπτωση προστίθενται latex, ενισχυτικές ίνες ή και γαλακτώματα με ρητίνη. Για ένα πιο ασφαλές σοβάτισμα συχνά χρησιμοποιούνται υαλοπλέγματα, χαλύβδινα πλέγματα και άλλα υλικά για να ενισχύσουν το μείγμα, ενώ στη τελική φάση γίνεται ενίσχυση με άμμο.

Πλέον είναι όλα έτοιμα για να αρχίσει το σοβάτισμα! Εδώ να κάνουμε την παρατήρηση ότι κατά βάση το σοβάτισμα χωρίζεται σε τρία στάδια, τα οποία θα σας αναφέρουμε εν συντομία παρακάτω. Τα ακολουθούμε πιστά σε κάθε σοβάτισμα με εγγυημένα αποτελέσματα εδώ και χρόνια, για αυτό τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Εικονες Εργων

Βηματα για Επιτυχημηνο Σοβατισμα


Σοβάτισμα
Στο πρώτο στάδιο (πεταχτό σοβάτισμα) διακυβεύεται κατά μεγάλο ποσοστό η επιτυχία σε ένα σοβάτισμα. Στόχος είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατό καλύτερη πρόσφυση με το υπόστρωμα, δηλαδή τον τοίχο. Σε αυτό έρχεται να βοηθήσει η προσθήκη γαλακτώματος ρητίνης στο σοβά, καθώς και η χρήση πρέσας.

Το δεύτερο βήμα στο σοβάτισμα είναι το λάσπωμα (αμμοκονίαμα), από το οποίο όμως προηγείται η προσθήκη υαλοπλέγματος στον τοίχο και νευρομετάλ στις σωληνώσεις. Με το λάσπωμα αρχίζει πια να παίρνει μορφή η τοιχοποιία και γενικότερα η όψη του κτιρίου. Το σοβάτισμα σε αυτή τη φάση γίνεται πιο προσεκτικά από το πρώτο στάδιο, αφού εδώ προσθέτουμε λίγο λίγο τον σοβά, ώστε να αλφαδιάζουμε και να ισιώσουμε πιθανά σφάλματα και τελικά να διαμορφώσουμε άρτια τις επιφάνειες, όπως ακριβώς απαιτείται σε κάθε σοβάτισμα. Και σε αυτό το βήμα χρησιμοποιείται γαλάκτωμα ρητίνης ή latex για καλύτερη πρόσφυση του σοβά, ενώ προστίθενται και ενισχυτικές ίνες για καλύτερο δέσιμο στο σοβάτισμα.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο σε κάθε σοβάτισμα είναι η μαρμαροκονία, που αποτελεί την τελική στρώση. Και εδώ όπως και στα άλλα δύο βήματα απαιτείται κατά το σοβάτισμα ενίσχυση με γαλάκτωμα ρητίνης ή latex, τόσο για πρόσφυση όσο και για αδιαβροχοποίηση. Εδώ πλέον το σοβάτισμα μετατρέπεται σε τέχνη, καθώς αφορά την εξωτερική επιφάνεια του τοίχου που θα είναι εμφανή στον καθένα. Συνεπώς κάθε λάθος εδώ καταστρέφει όλο το σοβάτισμα! Εδώ ακριβώς είναι το κατάλληλο σημείο για να αντιληφθείτε την εμπειρία και τη διαφορά μας στο σοβάτισμα σε σχέση με τα περισσότερα συνεργεία, κάτι που σίγουρα θα διαπιστώσετε όταν θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Αν θέλετε μάλιστα εδώ μπορείτε να δείτε μερικά μόνο δείγματα από τη δουλειά μας!

Σε αυτό το στάδιο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να προσεχθούν κατά το σοβάτισμα, κάποιες από τις οποίες θα σας αναφέρουμε. Πρωτίστως να τονίσουμε πως είναι απαραίτητο να μην ξεκινήσει το σοβάτισμα αν δεν έχει στεγνώσει απολύτως το λάσπωμα, ώστε να μην δημιουργηθούν ρωγμές στο τελικό σοβά. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε το σοβάτισμα να γίνεται πάντα μόνο σε απολύτως στεγνές επιφάνειες, ιδιαίτερα σε περιόδους με άσχημες καιρικές συνθήκες ή υψηλή υγρασία. Αντίθετα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλό οι επιφάνειες να καταβρέχονται πριν από το τελικό σοβάτισμα, έτσι ώστε να στεγνώνουν φυσιολογικά, να τρίβονται αποτελεσματικά και να απομακρύνονται τυχόν σκόνες.

Αφού πλέον είδαμε τα στάδια που συνήθως ακολουθούνται σε ένα σοβάτισμα, θα σταθούμε σε κάποιες παραμέτρους που παίζουν ρόλο και επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Είμαστε σίγουροι πως αν και δεν είμαστε οι μόνοι που τις γνωρίζουμε, είμαστε από τους λίγους που τις προσέχουμε και τις τηρούμε επιμελώς, ώστε να σας εξασφαλίσουμε ένα ποιοτικό σοβάτισμα.

Tips Σοβατισματος

- Η βασικότερη αρχή στο σοβάτισμα είναι πως κάθε στρώση σοβά πρέπει να είναι λεπτότερη της προηγούμενης, επειδή όσο πιο παχιά είναι η τελική στρώση, τόσο πιο ευάλωτη είναι σε καιρικές συνθήκες και άλλους κινδύνους. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σταδιακή μείωση τόσο της ποσότητας του τσιμέντου που χρησιμοποιούμε στο σοβά, όσο και του ίδιου του σοβά. Βεβαίως απαιτείται και ιδιαίτερη γνώση και δεξιοτεχνία από τον μάστορα που θα αναλάβει το σοβάτισμα.

- Για ένα πραγματικά ποιοτικό σοβάτισμα με δυνατότερα αποτελέσματα απαιτείται να χρησιμοποιηθεί υαλόπλεγμα, νευρομετάλ και άλλα υλικά οπλισμού, τα οποία θα προσδώσουν στιβαρότητα στον σοβά και θα τον κάνουν αδιάβροχο. Μεγάλη σημασία έχει όμως και η χρονική στιγμή που θα τοποθετηθούν τα παραπάνω, καθώς αρκετοί μάστορες τα ενσωματώνουν στην πρώτη στρώση , απλά για προσωπική τους διευκόλυνση. Πρόκειται για μια εντελώς λανθασμένη τακτική, γιατί το πεταχτό σοβάτισμα καλύπτει έτσι τα πλέγματα, κίνηση που θα έπρεπε να γίνει στο δεύτερο στάδιο για να δέσει καλύτερα.

- Στο σοβάτισμα επίσης θα πρέπει να αποφεύγουμε τις ακραίες καιρικές συνθήκες (παγετό, καύσωνα κλπ), ενώ πρέπει να αφήνουμε να μεσολαβήσει και επαρκής χρόνος ανάμεσα σε καθένα από τα τρία στάδια που είδαμε παραπάνω, προκειμένου να στεγνώνει απόλυτα το κάθε χέρι. Μόνο έτσι θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι δεν κινδυνεύουμε από κακοτεχνίες και ότι ολοκληρώσαμε τελικά ένα πετυχημένο σοβάτισμα.

- Φυσικά μια ακόμα σημαντική παράμετρος για το σοβάτισμα είναι και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Και εδώ όπως και παντού στη καθημερινή μας ζωή ισχύει η αρχή ''ότι πληρώσεις παίρνεις''. Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των υλικών, στην οποία φυσικά θα σας βοηθήσουμε βασιζόμενοι στην τεράστια εμπειρία μας, ενώ αν θέλετε μπορούμε εμείς να αναλάβουμε εξολοκλήρου την προμήθεια των υλικών εκτός από την εργασία, δηλαδή να έχουμε την πλήρη ευθύνη για το σοβάτισμα. Σε γενικές γραμμές για το μείγμα του σοβά προτιμούμε χοντρή άμμο και όχι ψιλή, λευκό μάρμαρο, καλά σβησμένο ασβέστη και πραγματικά ποιοτικά βελτιωτικά υλικά, όπως ίνες πολυπροπυλενίου, γαλάκτωμα κλπ, ώστε να έχουμε τελικά ένα πετυχημένο σοβάτισμα.

- Ως τελευταία παράμετρο αφήσαμε τη σημαντικότερη, που επηρεάζει κάθε οικοδομική εργασία και βεβαίως και το σοβάτισμα, τον άνθρωπο, δηλαδή το μάστορα που θα το αναλάβει. Όσα ποιοτικά υλικά και αν χρησιμοποιήσετε στο σοβάτισμα και όσο τέλειες και αν είναι οι καιρικές συνθήκες, αν το συνεργείο που θα αναλάβει το σοβάτισμα δεν είναι επαρκώς έμπειρο και εξειδικευμένο, τότε ο κίνδυνος κακοτεχνίας είναι συνεχώς ορατός και πιθανός. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή του συνεργείου, γιατί ένα προβληματικό σοβάτισμα πιθανόν θα σας προξενήσει επιπλέον προβλήματα που θα φέρουν αναπόφευκτα και νέα έξοδα!

Σε αυτό ακριβώς το ζήτημα έρχεται η επιχείρηση μας να σας δώσει λύση, καθώς η Αντωνελοs Construction and Associates αναλαμβάνει για δεκαετίες τώρα τέτοια έργα και έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στο σοβάτισμα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κανονίσουμε ένα ραντεβού στο χώρο σας χωρίς κανένα κόστος ή δέσμευση, να σας προτείνουμε μια λύση, να σας δώσουμε τεχνικές συμβουλές και να γνωρίσετε από κοντά το έμπειρο προσωπικό μας. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε αλλά πολλά να κερδίσετε, αν εμπιστευθείτε του ειδικούς στο σοβάτισμα, εμάς.

 

Για οτιδήποτε σχετικά με σοβάτισμα ή για ραντεβού για δωρεάν επιμέτρηση,
επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στο 6936610371

Σχετικά με Εμάς

Η εταιρεία Αντωνέλος Construction and Associates έχοντας πολυετή πείρα στις θερμοπροσοψεις και τις μονώσεις γενικότερα (μονωση ταρατσας, μονωσεις τοίχων, πυλωτής κλπ), τα βαψίματα, το σοβατισμα και τις ανακαινίσεις, αναλαμβάνει έργα σε όλη την Αττική αλλά ακόμα και στην επαρχία.

Γιατί Εμάς;

  • - Πολυετής Εμπειρία
  • - Ασυναγώνιστες Τιμές
  • - Καταρτισμένο & Έμπειρο Προσωπικό
  • - Σύγχρονος Εξοπλισμός
  • - Εγγυημένη Ποιότητα Εργασίας
  • - Συνέπεια & Ειλικρίνεια
  • - Θερμοπρόσοψη με 10ετή Εγγύηση

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Υπεύθυνος: Αντωνέλος Παναγιώτης

Σταθερό Τηλέφωνο: 2102381182 

Κινητό Τηλέφωνο: 6936610371

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.